Ποιο είναι το καλύτερο πορτοφόλι για τα κρυπτονομισματα είναι μια ερώτηση που λαμβάνω συχνά.

Αρκετός κόσμος με ρωτάει για διάφορα site που μπορούν να αποθηκεύσουν Bitcoin και αλλα Κρυπτονομίσματα, ωστόσο κανένα online site δεν παρέχει σχεδόν 100% ασφάλεια ώστε να μην χαθούν τα κρυπτονομισματα.

Αν δεν έχετε εσείς τις φράσεις κλειδιών τότε τα Κρυπτονομίσματα τα διαχειρίζεται άλλος.

Πάμε να δούμε το πρώτο.

Πορτοφόλι σε ανταλλακτήριο

Σε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, το πορτοφόλι χρησιμεύει ως αποθηκευτικός χώρος για τα κρυπτονομίσματα που αγοράζετε ή πουλάτε. Σκεφτείτε το σαν λογαριασμό τραπέζης, αλλά αντί για ευρώ ή δολάρια, φυλάει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως Bitcoin και άλλα πολλά.

Το να έχετε όμως όλα σας τα Κρυπτονομίσματα σε ένα ανταλλακτήριο σίγουρα κρύβει πολλούς κινδύνους, όπως το να κλείσει και απλά να χαθούν όλα τα Κρυπτονομίσματα που έχετε.

Ωστόσο είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία που ο περισσότερος κόσμος το προτιμάει να έχει τα χρήματα σε ένα ανταλλακτήριο.

Η καλύτερες επιλογές για να έχετε τα Κρυπτονομίσματα σας είναι :

  • Bybit – Νούμερο ένα ανταλλακτήριο.
  • Binance – Νούμερο δυο ανταλλακτήριο.
  • OKX – Νούμερο τρία ανταλλακτήριο.
Ανταλλακτήριο Bybit Funding Account

Πορτοφόλι σε Software

Τα πορτοφόλια κρυπτονομισματατων Software λειτουργούν στον υπολογιστή ωστόσο είναι λίγο επικίνδυνο γιατί αν κάποιος κολλήσει κάποιον ιό που μπορεί να έχει πρόσβαση στο pc μπορεί να σας κλέψει όλα τα Κρυπτονομίσματα.

Ο καλύτερος τρόπος για να έχετε ένα Software πορτοφόλι είναι να έχετε ένα παλιό υπολογιστή, να το κάνετε format και να βάλετε το πορτοφόλι.

Η καλύτερες επιλογές για να έχετε τα Κρυπτονομίσματα σας είναι :

  • Πορτοφόλι Coinbase : Το καλύτερο για αρχάριους 
  • MetaMask : Το καλύτερο για το Ethereum 
  • Crypto.com DeFi Wallet: Το καλύτερο για για DeFi 
  • Trust Wallet: Το καλύτερο για χρήστες Binance  
  • Exodus: 

MetaMask Πορτοφόλι

Το Metamask είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι (digital wallet) για αποθήκευση κρυπτονομισμάτων, συμβατό με το blockchain Ethereum και άλλα δίκτυα συμβατά με EVM (Ethereum Virtual Machine)

Ωστόσο έχουμε κάνει αναλυτική παρουσίαση για το τι είναι και πως λειτουργεί το metamask.

Hardware wallet Bitcoin

Τα Hardware wallet Bitcoin ειναι πορτοφόλια μπορεί κάποιος να αποθηκεύσει τα κρυπτονομισματα και να τα έχει εκτός δικτύου και να τα ανοίγει οπότε θέλει εκείνος.

Είναι ένα πορτοφόλι σε φυσική μορφή που μοιάζει σαν έναν μεγάλο usb stick που με ένα καλώδιο η με Bluetooth μπορεί να μεταφέρει με μεγάλη ασφάλεια τα Κρυπτονομίσματα που εχει.

Οπότε σε αυτή την περίπτωση τα καλύτερα πορτοφόλια Κρυπτονομισματων είναι τα hardware wallet (μπορείτε να αγοράσετε από εδώ )

Ωστοσο το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει για να κλέψει κάποιος τα κρυπτονομισματα και ο μόνος τρόπος για να μπορεί κάποιος να κλέψει αυτά τα νομίσματα είναι να βρει το στικάκι αλλά και τους κωδικούς μαζί.

Τα Hardware Wallet της ledger δέχονται πάνω από 1500 κρυπτονομισματα για αποθήκευση και 27 κρυπτονομισματα για άμεση μεταφορά μέσα στο πορτοφόλι Ledger.

Τα σχόλια μου μιας και είμαι και εγώ κάτοχος Ledger είναι πάρα πολύ θετικά δεν βρήκα κάτι αρνητικό πάνω στο πορτοφόλι και το menu, ωστόσο θέλει μεγάλη προσοχή στο να μην χαθούν τα προσωπικά κλειδιά που είναι κάποιες λέξεις που θα τα γράψετε πάνω σε κάτι χαρτιά που θα σας δώσει η Ledger.

Ωστόσο αν χαλάσει για κάποιο λόγο η σπάσει μπορείτε να ανακτήσετε τα κρυπτονομισματα με ένα ίδιο καινούριο Wallet

Μιας και όλα τα πράγματα πανε σε ψηφιακή μορφή καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι και να έχουμε σε ασφάλεια τα κρυπτονομισματα μας στο επόμενο άρθρο θα έχουμε το πώς κάνουμε εγκατάσταση το Wallet Ledger Nano X

Affiliate Disclaimer:
Τα παραπάνω links προς τις υπηρεσίες που αναφέρονται ενδέχεται να είναι affiliate links. Εάν χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία μέσα από αυτά τότε βοηθάς το BitsounisProject να συνεχίσει να υπάρχει, χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος για εσένα.

Ακολουθήστε το Bitsounisproject.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τα Κρυπτονομίσματα, Μετοχές και τα νέα project. Ακολουθήστε μας σε, Twitter, και TikTok.

Share.

Ονομάζομαι Γιώργος Μπιτσουνης και ασχολούμαι με τα crypto από το 2014 και μετά από αρκετά χρόνια το 2019 αποφάσισα να ξεκινήσω την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και το κανάλι στο Youtube με σκοπό να βοηθήσω όσους περισσότερους ανθρώπους θέλουν να ξεκινήσουν στα Κρυπτονομίσματα.

Leave A Reply

Exit mobile version