Σήμερα θα δούμε έναν από τους καλύτερους Crypto indicator για την αγορά του Bitcoin, φυσικά ο δείκτης είναι και για άλλες αγορές όπως μετοχές και forex ωστόσο θα εστιάσουμε στο Bitcoin.

Η τεχνική ανάλυση είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορούμε να δούμε αν ένα νόμισμα είναι σε ανοδική τάση η πτωτική τάση και πέρα από αυτό μπορούμε να φτιάξουμε support και resistance, εδώ όμως έρχεται ο OBV (On Balance Volume) για να μας δείξει επιβεβαιώσεις της αγοράς για το πότε μια κίνηση είναι αληθινή και πότε όχι, επίσης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για επιβεβαιώσεις σε μικρά time frame για day trading.

Τι είναι ο OBV (On Balance Volume)

Ο OBV είναι ένας δείκτης τεχνικής ανάλυσης που προορίζεται να συσχετίσει την τιμή και τον όγκο στη χρηματιστηριακή αγορά. Των συγκριμένος δείκτης αναπτύχθηκε από τον Joe Graville το 1963 και από τότε εκατομμύρια trader συμβουλεύονται τον συγκεκριμένο δείκτη.

Εγκατάσταση OBV στο TragingView

Αρχικά θα πρέπει να έχουμε έναν λογαριασμό στο TradingView για να κάνουμε την εγκατάσταση. Αν δεν ξέρετε πως λειτουργεί το Tradingview μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό οδηγό εδω

Τι είναι το TradingView και πως λειτουργεί

Μπαίνουμε στην αρχική σελίδα στη συνέχεια πάμε στην κατηγορία Indicator και στο Search γράφουμε OBV και πατάμε πάνω στην πρώτη επιλογή On Balance Volume

Προσκοπικά έχω αλλάξει τα χρώματα μπορείτε εσείς να βάλετε ότι θέλετε.

Πως λειτουργεί ο OBV

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον συγκεκριμένο δείκτη με διάφορους τρόπους προσκοπικά επιλέγω δυο .

  1. OBV Divergence
  2. OBV Support / Resistance

OBV Divergence

Ο πρώτος τρόπος είναι το Divergence ανάμεσα στον OBV και την τιμή με απλά λογία όταν η τιμή ανεβαίνει και το chart του obv πέφτει μόλις η δεύτερη κορφή γίνει χαμηλότερη ψάχνουμε σημεία εξόδου είναι μια επιβεβαίωση για να μας πει ότι δεν θέλει η τιμή να πάει άλλο πάνω.

Επίσης ο ίδιος τρόπος είναι και όταν η τιμή πέφτει και ο OBV ανεβαίνει μόλις δημιουργεί και η δεύτερη κορφή ψάχνουμε σημεία για buy.

OBV Support / Resistance

Η δεύτερη στρατηγική που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος είναι το support και resistance δηλαδή περιμένεις να σπάσει το Resistance σε obv και μετά ψάχνει να βρεις buy θέσεις το time frame που κοιτάω στο chart κάτω είναι σε 1d

Λειτουργεί σε σε μικρά time frame που μπορούμε να περνούμε θέσεις buy η sell ανάλογα την επιβεβαίωση που θα έχουμε.

Περίληψη

Ο OBV είναι ένας από τους πιο σημαντικούς δείκτες που πρέπει όλοι να κοιτάμε και να συμβουλευόμαστε. είχε δώσει επιβεβαίωση ακόμα και για την μεγάλη πτώση του bitcoin.

Περιμένω να σχόλια σας κάτω

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνη. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε αυτούς τους κινδύνους εάν είστε αρχάριοι. Οι Πληροφορίες στην ανάρτηση είναι ΓΝΩΜΗ μου και όχι οικονομική συμβουλή. Είστε υπεύθυνοι για ό,τι κάνετε με τα χρήματά σας.

Share.

Ονομάζομαι Γιώργος Μπιτσουνης και ασχολούμαι με τα crypto από το 2014 και μετά από αρκετά χρόνια το 2019 αποφάσισα να ξεκινήσω την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και το κανάλι στο Youtube με σκοπό να βοηθήσω όσους περισσότερους ανθρώπους θέλουν να ξεκινήσουν στα Κρυπτονομίσματα.

Leave A Reply

Exit mobile version