Στο σημερινό οδηγό θα σου δείξω βήμα βήμα πως να κατεβάσεις το metamask και το πως να το συνδέσεις σε διάφορα δίκτυα για να μπορείς να κάνεις συναλλαγές.

Τι είναι το MetaMask

Το metamask με λίγα λόγια είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι που συνδέετε με διάφορους browser chrome, Firefox, Brave, Opera Edge και μπορείς εκεί να έχεις τα κρυπτονομίσματα σου και να κάνεις συναλλαγές σε διάφορες πλατφόρμες.

Πως να κατεβάσεις το MetaMask

Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να κατεβάσεις το Metamaks και θα σε βγάλει στην επίσημη ιστοσελίδα του metamask επιλέγεις ποιον browser έχεις και πατάς install metamask for chorme η ανάλογα τι browser έχεις.

Στη συνέχεια θα σας βγάλει στο web chrome web store και θα πατήσετε Add to Brave (το παράδειγμα θα γίνει από browser brave) + οτι για να σου εμφανίσει το metamask θα πρέπει να πτήσεις το κουμπί που είναι σαν πλαζ και να κάνεις pin το metamask.

Μόλις σου βγάλει το metamask το welcome to metamask θα πατήσεις get started και θα σου εμφανίσει δυο επιλογές το αν έχεις  wallet η θέλεις να φτιάξεις ένα καινούργιο, οπότε θα επιλέξεις το yes let’s get set up! Create a Wallet.

θα σου βγάλει κάποιες πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις και πατάς I Agree.

Στην επόμενη σελίδα θα σου βγάλει τον κωδικό πρόσβασης που θα βάλεις, βάλε έναν ισχυρό κωδικό αλλά και εύκολο για να τον θυμάσαι, διαβάζεις τους όρους και πατάς για συνέχεια

Στην επόμενη κατηγορία θα σου εμφανίσει τους προσωπικούς κωδικούς δηλαδή το secret recovery phase τους γράφεις σε ένα χαρτί ι σε διάφορα χαρτιά και τα κρύβεις κάπου μέσα στο σπίτι. (Αυτούς κωδικούς δεν πρέπει να τους δείξεις σε κανέναν και αν τους χάσεις και ξεχάσεις και το password το wallet με τα νομίσματα δεν θα ανοίξει ποτέ δεν θα μπορεί κανένας να σε βοηθήσει) Ωστόσο για λόγους ασφάλειας θα σε βάλει να ξαναγράψεις τις λέξεις κλειδιά που έγραψες στο χαρτί.

Αυτό ήταν δημιούργησες ένα wallet στο metamask.

Πως λειτουργεί το metamask

Αρχικά μόλις πατήσεις το εικονίδιο που κάναμε pin θα σε βγάλει σε αυτό το σημείο που δείχνω στην φωτογραφεία παρακάτω. Στο κυκλωμένο με κόκκινο χρώμα βλέπεις ότι βρίσκεσαι σε δίκτυο ethereum mainnet αυτό μας λέει, ο τι συναλλαγές κάνουμε θα πρέπει να είναι στο δίκτυο του ETH, στην συνέχεια θα δούμε πως θα βάλουμε και άλλα δίκτυα όπως BNB, MATIC και ότι άλλο υπάρχει.

Στο Account 1 που γράφει είναι το address που μπορείς να στείλεις κρυπτονομίσματα η να σου στείλουν στο metamask.

Στην κατηγορία με το νούμερο 1 ένα μπορείς να αγοράσεις απευθείας μέσα από το metamask αλλά θα έχεις παραπάνω fees από το να αγοράσεις από την binance και να τα στείλεις στο metamask. Μπορείς να δεις και τον οδηγό Πως να αγοράσω κρυπτονομίσματα απο την Binance.

Στην κατηγόρια με το νούμερο 2 δυο μπορείς να στείλεις χρήματα που έχεις μέσα στο metamask σε ένα άλλο πορτοφόλι με το δίκτυο του ETH (ΠΡΟΣΟΧΗ αν είσαι σε δίκτυο του ethereum θα πρέπει να στείλεις με δίκτυο Ethereum, και αν θέλεις να στείλεις smart chain BNB θα πρέπει να είσαι σε δίκτυο bnb smart chain που θα δούμε στην συνέχεια) πατάς πάνω στο send και βάζεις το address που θέλεις.

Στην κατηγορία 3 τρία είναι το swap που μέσα σε αυτό μπορείς για παράδειγμα τα ΕΤΗ σου να τα κάνεις κάποιο άλλο νόμισμα αλλά προσοχή στο δίκτυο του ΕΤΗ έχει αρκετά fees.

Πως να βάλεις και άλλα δίκτυα μέσα στο metamask (BNB, MATIC)

Για να προσθέσεις το δίκτυο που επιθυμείς είναι πάρα πολύ απλό στο παράδειγμα θα δούμε το δίκτυο του matic, αλλά με τον ίδιο τρόπο μπορείς να βάλεις όποιο δίκτυο θέλεις.

Αρχικά θα πατήσεις πάνω εκεί που γράφει Ethereum Mainnet μόλις πατήσεις θα σου βγάλει μια κατηγορία με τα networks που θα έχεις, αν είναι καινούργιος ο λογαριασμός θα σου έχει μόνο του Ethereum, οπότε θα πατήσεις στο Add Network. και θα σε βγάλει σε ένα νέο παράθυρο στο browser που έχεις.

Τώρα για να βάλεις το δίκτυο που θέλεις θα έχω διάφορα link από κάτω που θα σου έχουν τους αριθμούς και τα link που θα χρειαστείς, τώρα αν θέλεις να βάλεις κάποιο άλλο δικτιού αυτό που θα κάνεις είναι να γράψεις στο google ( how to connect metamask to και το άνομα του δικτύου που θέλεις

==> Polygon Network

==> BNB Smart Chain Network

Αυτός ήταν ο οδηγός ελπίζω να σε βοήθησα, αν έχεις κάποια απορία μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στο instagram η στο Twitter

Share.

Ονομάζομαι Γιώργος Μπιτσουνης και ασχολούμαι με τα crypto από το 2014 και μετά από αρκετά χρόνια το 2019 αποφάσισα να ξεκινήσω την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και το κανάλι στο Youtube με σκοπό να βοηθήσω όσους περισσότερους ανθρώπους θέλουν να ξεκινήσουν στα Κρυπτονομίσματα.

Leave A Reply

Exit mobile version