Μετά από την Μεγάλη πτώση που έπαθαν τα κρυπτονομίσματα και βρεθήκαμε κάτω από τις  $30.000 αποφάσισα να φτιάξω έναν μικρό οδηγό-εγχειρίδιο για το πως μπορείς να χρησιμοποιήσετε το bear market προς όφελος σας και να είναι μια σωστή ψυχολογική διαδικασία και όχι να μας φύγουν 20 χρονιά από την ζωή μας λογού άγχους..

Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι έγιναν σε περίοδο κρίσης και bear market

Τι είναι μια bear market με απλά λόγια:

Bear market είναι μια φάση που περάνει μια αγορά και από μια ανοδική τάση περνάμε σε μια πτωτική τάση που εκεί φεύγει η αισιοδοξία, νεα χρήματα δεν μπαίνουν στην αγορά και υπάρχει ένα μεγάλο κλήμα απαισιοδοξίας, επίσης μια bear market μπορεί να κρατήσει εβδομάδες μήνες χρονιά και εκεί πολλά υποσχόμενα project να καταστρέφουν + .( Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό όριο αλλά συνήθως ανάλογα με το πως πάει η κατάσταση τν γενικών αγρών έτσι ακολουθούν και τα κρυπτονομίσματα και συγκεκριμένα το bitcoin ακολουθεί την παγκόσμια αγορά και τα Altcoin ακολουθούν το bitcoin. )

Σε μια bear market χρειάζεστε έναν σκοπό ΕΠΙΒΙΏΣΕΤΕ. θα δείτε φίλους, συνεργάτες να είναι σε άθλια κατάσταση ακόμα και να σκέφτονται φρικτά πράγματα, εσείς έχετε έναν σκοπό ΕΠΙΒΙΩΣΤΕ.

Αυτός ο οδηγός θα σας διδάξει πώς να επιβιώσετε, διατηρώντας ταυτόχρονα τη λογική σας (κυρίως).

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνη. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε αυτούς τους κινδύνους εάν είστε αρχάριοι. Οι Πληροφορίες στην ανάρτηση είναι ΓΝΩΜΗ μου και όχι οικονομική συμβουλή. Είστε υπεύθυνοι για ό,τι κάνετε με τα χρήματά σας.

STABLES COIN

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος είναι ότι δεν πρέπει να είναι 100% μέσα στην αγορά πάντα πρέπει να έχει στην άκρη χρήματα για να μπορεί αργότερα να αγοράσει σε μεγάλες ευκαιρίες κρυπτονομίσματα. Οπότε πάντα στην άκρη stable coin ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ που βλέπετε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και απευθύνομαι στην αμερικάνικη αγορά. Ωστοσο εχουμε γραψει και εναν αναλυτικο οδηγο για το πως να αγοράσεις Tether USDT

Παράδειγμα

50% σε USDC/USDT

25% σε ETH

25% σε BTC

Αυτό είναι ένα παράδειγμα εσείς μπορείτε να το φτιάξετε στα μέτρα σας αλλά το σημαντικότερο είναι ένα μεγάλο ποσοστό σε stable coin.

Επειδή και εγώ έχω ένα χαρτοφυλάκιο με αρκετά altcoin ξέρω πάντα ότι δεν θα είμαι εκτεθειμένος 100% μέσα στην αγορά.. που είναι παρα πολύ σημαντικό να μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ.

Τι είναι το DCA στα Κρυπτονομίσματα.

Το DCA είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επενδύσετε στην αγορά. Να τονίσουμε κάνεις δεν ξέρει τον πραγματικό πάτο όλες οι αναλύσεις που γίνονται είναι από πλανά επιβεβαιώσεων οτι σε έναν συγκεκριμένο σημείο υπάρχει μια αγοραστική δύναμη αλλά κανείς δεν ξέρει αν όντως είναι εκεί ο πάτος και αν είδες κάποιον που λέει ημερομηνία η ξέρει που είναι πάτος λέει ψέματα.

Οπότε η μέθοδος του DCA είναι αντί να μεταφέρετε όλες σας τις οικονομίες και να σας  χωρίσει η γυναίκα σας, κάθε μηνά που θα πάρετε χρήματα από την δουλειά σας η την επιχείρηση σας να βάζετε είτε σταθερά κάθε μηνά σε ένα safe κρυπτονομισμα για παράδειγμα Bitcoin, ETH η αν θέλετε να ρισκάρετε ακόμα παραπάνω επιλέξετε κάποιο altcoin αλλά αναλαμβάνετε  το ρίσκο και να πάει στο μηδέν, μια ακόμη μέθοδος είναι κάθε μηνά να βάλετε χρήματα στην άκρη σε usdt και αντί για κάθε μηνά να αγοράζετε, θα αγοράζετε με τα χρήματα που έχετε μαζέψει κάθε μηνά όταν η αγορά έχει κάνει ένα δυνατό dump η βρίσκετε σε ένα δυνατό support.

Για παράδειγμα είδατε το Solana (SOL) στα 80$ διαβάσατε, είδατε προοπτικές για το συγκεκριμένο project και αποφασίσατε να βάλετε $4.000 στο SOL σε τιμή αγοράς στα $80 και μετά από κάτι μήνες το βλέπετε στα $40 με τι ψυχολογία θα μπορείτε να διαχειριστείτε όλο αυτό.

Φανταστείτε να βάζατε το 1/10 του μισθού σας στα $80  ( Στα 1000 Euro το 1/10 είναι 100 euro κάθε μηνά ) θα αγοράζατε σε διάφορα σημεία και όταν η αγορά ανακάμψει τότε θα κερδίζετε από όλες τις θέσεις που έχετε μπει. ΤΟΝΙΖΩ επένδυση σε project που έχουν χρησιμότατα και δεν είναι ολοκαίνουρια κρυπτονομίσματα γιατί σε μια bear market ένα new project μπορεί να μην σηκωθεί ποτέ.

Η Συμβολή μου είναι ξεκαθαρίστε με τον εαυτό σας αν θέλετε να έχετε κρυπτονομίσματα υψηλού ρίσκου η όχι και φτιάξετε ένα πλάνο με πάντα τα περισσότερα κρυπτονομισματα που θα έχετε να είναι bitcoin/sat και ETH και μετά μπορείτε να ρισκάρετε κάποια χρήματα σε πιο ριψοκίνδυνα κρυπτονομίσματα.

Κεφάλαιο και χρήματα.

Δεν είναι εύκολο και το ξέρω ιδικά με την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρονιά με την εργασία είναι τραγική, αλλά αν θέλουμε να δημιουργήσουμε εξτρά εισόδημα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.

Ξεκινήστε τη δική σας επιχείρηση η ξεκινήστε να ανεβάζετε περιεχόμενο με πράγματα που γνωρίζετε σε έναν ισότοπο σε ένα κανάλι στο youtube η φτιάξτε ένα ebook, εκμεταλλευτείτε ότι γνωρίζετε και σταματήστε να βλέπετε με τις ώρες τηλεόρασης και netflix.

Επιπλέον χρησιμοποιήστε τα χρήματα αυτά αποκλειστικά για να αγοράζετε ακόμα πιο χαλαρά το Dip. Προσωπικά πριν 3 χρόνια δούλευα σε μια επιχείρηση 8 με 9 ώρες κάθε μέρα και ταυτόχρονα το βράδυ δούλευα και έφτιαχνα το Youtube SEO σε κανάλια στο εξωτερικό και Ελλάδα και έβγαζα έξτρα χρήματα που αυτά τα επένδυσα στο κανάλι που έχω + επένδυσα σε γνώση βιβλία, σεμινάρια και κρυπτονομισματα.

Ψυχολογία και κρυπτονομίσματα

Αν δεν έχετε χρήματα να χάσετε ΦΥΓΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ μέχρι να αποκτήσετε. Εάν η ψυχική σας υγεία είναι σε άθλια κατάσταση ΦΥΓΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ. Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και θα περάσουμε τα επώδυνα να να πετύχουμε κάτι, τίποτα σε αυτή την ζωή δεν θα έρθει ευκολά.. Ο κόσμος που απλά δεν διαχειρίζεται τα χρήματα του σωστά και κάνουν απερίσκεπτες κινήσεις θα έρθουν αντιμέτωποι με τρομοκρατία και φόβο. 

Ελπίζω να σας βοήθησα και να είδατε και μια διαφορετική οπτική πάνω στα κρυπτονομισματα ότι απορία έχετε μπορείτε να μου γράψετε από κάτω στα σχόλια και ακολουθήστε με σε Twitter και Instagram.

Share.

Ονομάζομαι Γιώργος Μπιτσουνης και ασχολούμαι με τα crypto από το 2014 και μετά από αρκετά χρόνια το 2019 αποφάσισα να ξεκινήσω την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και το κανάλι στο Youtube με σκοπό να βοηθήσω όσους περισσότερους ανθρώπους θέλουν να ξεκινήσουν στα Κρυπτονομίσματα.

Leave A Reply

Exit mobile version