Ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια της Ινδίας το WazirX παραβιάστηκε από χάκερ και έκλεψαν περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 234,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η κατάσταση πρέπει να μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά τη σημασία της μη αποθήκευσης περιουσιακών στοιχείων σε πορτοφόλια ανταλλαγής και την προσοχή κατά την επιλογή της πλατφόρμας με την οποία συνεργάζεστε.

Ωστόσο στο σημερνό άρθρο θα δούμε ακριβός την διαδρομή για το που έχουν πάει τα περιουσιακά στοιχεία.

Ήταν αρκετά εύκολο να ακολουθήσουμε τα επόμενα βήματά τους, επομένως παρακάτω αφήνουμε έναν σύνδεσμο προς το πορτοφόλι, καθώς και να δείξουμε – ποια ακριβώς περιουσιακά στοιχεία κλάπηκαν και πώς ενεργούν περαιτέρω οι χάκερ.

Σύμφωνα με την ανάλυση, συνολικά 234,9 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια μεταφέρθηκαν στη νέα διεύθυνση.

Ο ZachXBT, ένας γνωστός ερευνητής συναλλαγών blockchain, παρείχε μια λεπτομερή ανάλυση του πρόσφατου hack του WazirX. Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία και μια επισκόπηση των ευρημάτων του:

Χρηματοδότηση εκκίνησης μέσω Tornado Cash:

Στις 10 Ιουλίου στις 15:03 UTC, το πορτοφόλι ‘0xc68‘ έλαβε 1 ETH από το Tornado Cash.
Μια αντίστοιχη κατάθεση 1 ETH πραγματοποιήθηκε στο πορτοφόλι ‘0x87c0‘ 9 ώρες νωρίτερα.

Παρακολούθηση συναλλαγών:

Ανιχνεύοντας από το πορτοφόλι ‘0xc891‘, μπορούμε να δούμε ότι χρηματοδοτήθηκε με δύο συναλλαγές 0,36 ETH και 0,66 ETH στις 8 Ιουλίου.
Αυτές οι συναλλαγές προήλθαν από το πορτοφόλι ανταλλαγής «0xc2fdc2» και ένα άλλο πορτοφόλι «0xa626».

Τέλος παρακολούθησης:

Η παρακολούθηση τελειώνει καθώς το BTC φαίνεται να προέρχεται από μια άγνωστη υπηρεσία, καθιστώντας δύσκολη την περαιτέρω παρακολούθηση.

Το ZachXBT σημειώνει ότι το hack δείχνει πιθανά σημάδια επίθεσης της ομάδας Lazarus και καλεί την ομάδα WazirX να είναι διαφανής στις ενέργειές της.

Η ομάδα Lazarus είναι μια ομάδα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο που έχει συνδεθεί με τη Βόρεια Κορέα. Είναι γνωστοί για τις εξελιγμένες και μεγάλης κλίμακας επιθέσεις τους στον κυβερνοχώρο σε όλο τον κόσμο.

Exchange address – https://wallet.arbitragescanner.io/0x27fd43babfbe83a81d14665b1a6fb8030a60c9b4?ref=76FI1C9PM2

arbitragescanner

Το πορτοφόλι “0x04b2” έχει τεθεί υπό έλεγχο καθώς έχει αρχίσει να απορρίπτει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στην αγορά. Συγκεκριμένα, το πορτοφόλι έχει ήδη πουλήσει 640,27 δισεκατομμύρια μάρκες PEPE αξίας περίπου 7,6 εκατομμυρίων δολαρίων.


Αφού αναλύσουμε το πορτοφόλι, επισυνάπτουμε παρακάτω μια λεπτομερή λίστα περιουσιακών στοιχείων που έχουν κλαπεί από τον WazirX

  • 5,43 τρισεκατομμύρια SHIB (102 εκατομμύρια δολάρια)
  • 15.298 ETH (52,5 εκατομμύρια δολάρια)
  • 20,5 εκατομμύρια MATIC (11,24 εκατομμύρια δολάρια)
  • 640,27 δισεκατομμύρια PEPE (7,6 εκατομμύρια δολάρια)
  • 5,79 εκατομμύρια USDT
  • 135 εκατομμύρια GALA (3,5 εκατομμύρια δολάρια)

Προσθέστε τα άλλα πορτοφόλια του χάκερ, ώστε να μπορείτε επίσης να αναλύετε τις συναλλαγές τους και να παρακολουθείτε τις αλλαγές σε πραγματικό χρόνο.


0x35febC10112302e0d69F35F42cCe85816f8745CA
0x90ca792206eD7Ee9bc9da0d0dF981FC5619F91Fd

Επιπτώσεις και Αντίδραση Αγοράς

Η κλίμακα αυτής της κίνησης περιουσιακών στοιχείων είναι σημαντική, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν στο WazirX και τον πιθανό αντίκτυπο στην αγορά μιας τόσο μεγάλης απόρριψης περιουσιακών στοιχείων.

Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων και οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την κατάσταση και αναμένουν περαιτέρω ενημερώσεις από το WazirX και άλλες αρχές που εμπλέκονται στην έρευνα αυτού του περιστατικού.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:

Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνη. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε αυτούς τους κινδύνους εάν είστε αρχάριοι. Οι Πληροφορίες στην ανάρτηση είναι ΓΝΩΜΗ μου και όχι οικονομική συμβουλή. Είστε υπεύθυνοι για ό,τι κάνετε με τα χρήματά σας

Affiliate Disclaimer:
Τα παραπάνω links προς τις υπηρεσίες που αναφέρονται ενδέχεται να είναι affiliate links. Εάν χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία μέσα από αυτά τότε βοηθάς το BitsounisProject να συνεχίσει να υπάρχει, χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος για εσένα.

Ακολουθήστε το Bitsounisproject.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τα Κρυπτονομίσματα, Μετοχές και τα νέα project. Ακολουθήστε μας σε, Twitter, και TikTok.

Share.

Ονομάζομαι Γιώργος Μπιτσουνης και ασχολούμαι με τα crypto από το 2014 και μετά από αρκετά χρόνια το 2019 αποφάσισα να ξεκινήσω την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και το κανάλι στο Youtube με σκοπό να βοηθήσω όσους περισσότερους ανθρώπους θέλουν να ξεκινήσουν στα Κρυπτονομίσματα.

Leave A Reply

Exit mobile version