Θέλεις να μάθεις τι είναι το Blockchain βήμα βήμα αλλά μπερδεύεσαι;

Σε αυτό το Άρθρο θα σου λυθούν όλες οι απορίες για το τι είναι το Blockchain.

Πάμε κατευθείαν στο άρθρο.

Τι είναι το Blockchain;

Αρχικά, πολλοί άνθρωποι όταν ακούνε τη λέξη Blockchain σκέφτονται την τεχνολογία που έφερε στη ζωή τα ψηφιακά κρυπτο-νομίσματα όπως το Bitcoin τον Ιανουάριο του 2009. 

Ενώ όντως αυτή ήταν η πρώτη χρήση αυτής της τεχνολογίας, το Blockchain είναι ικανό για πολύ περισσότερες εφαρμογές. Παρά το γεγονός ότι το Blockchain ακούγεται σαν να αναφέρετε σε μια και μόνο τεχνολογία, δεν υπάρχει μόνο ένα Blockchain, Το Blockchain είναι ο όρος που δόθηκε σε μια σειρά από τεχνολογίες υπολογιστών που σκοπό έχουν την αποκεντρωμένη καταγραφή, διανομή και εποπτεία δεδομένων. 

Με απλά λόγια, το Blockchain είναι σαν ένα ψηφιακό βιβλίο λογαριασμών που διατηρείται από ένα δίκτυο υπολογιστών. Κάθε φορά που γίνεται μια συναλλαγή, καταγράφεται στο βιβλίο λογαριασμών. Το βιβλίο λογαριασμών είναι δημόσια προσβάσιμο, αλλά οι συναλλαγές είναι κρυπτογραφημένες, καθιστώντας δύσκολο να παραποιηθούν.

Πλεονεκτήματα Blockchain

  • Ασφάλεια: Το Blockchain είναι πολύ ασφαλές, καθώς είναι δύσκολο να παραποιηθεί.
  • Ακεραιότητα: Τα δεδομένα στο Blockchain είναι αδιάβλητα, καθώς δεν μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς να αλλάξουν όλα τα επόμενα μπλοκ.
  • Διαφάνεια: Το Blockchain είναι δημόσιο, καθιστώντας εύκολο τον έλεγχο των συναλλαγών.

Στην εφαρμογή του σε ένα κράτος, μπορεί να καταγράφει ότιδήποτε έχει κάποια αξία, όπως για παράδειγμα: οικονομικές συναλλαγές και νομίσματα, συμβόλαια και περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και εκλογικές ψήφους ή ιατρικά δεδομένα

Το Καλύτερο Πορτοφόλι Bitcoin Wallet Ledger 2024

Ας δούμε λοιπόν πιο συγκεκριμένα τους λόγους για τους οποίους το Blockchain φέρνει επανάσταση στον τρόπο που αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας. Το Blockchain καταγράφει δεδομένα σε παρτίδες, που ονομάζονται μπλοκ τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με χρονολογικό τρόπο για να σχηματίσουν μια συνεχή γραμμή: μεταφορικά, μια αλυσίδα μπλοκ, εξού και η λέξη Blockchain. 

Εάν θες να κάνεις μια αλλαγή στις πληροφορίες που είναι καταγεγραμμένες σε ένα συγκεκριμένο μπλοκ, δεν το ξαναγράφεις, αντί αυτού, η αλλαγή καταγράφεται σε ένα νέο μπλοκ το οποίο επίσης καταγράφει ότι για παράδειγμα η πληροφορία χ άλλαξε σε ψ σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.  

Το Blockchain που χρησιμοποιείται

  • Χρηματοοικονομικές συναλλαγές: Το Blockchain χρησιμοποιείται για την καταγραφή συναλλαγών με κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin.
  • Ηλεκτρονική διακυβέρνηση: Το Blockchain χρησιμοποιείται για την καταγραφή δεδομένων και την ψηφιακή υπογραφή εγγράφων.
  • Εμπορία: Το Blockchain χρησιμοποιείται για την καταγραφή της ιχνηλασιμότητας προϊόντων και την πρόληψη της απάτης.

Το Blockchain είναι μια καινοτόμος τεχνολογία με το potential να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις.

Θα μπορούσε κανείς απλοϊκά να θυμάται το Blockchain ως ένα ψηφιακό λογιστικό βιβλίο το οποίο καταγράφει συναλλαγές σε συνάρτηση με τον χρόνο, χωρίς ποτέ να αλλοιώνει ή καταστρέφει το ιστορικό των παλαιών συναλλαγών. 

Ελπίζω να βγήκατε χρήσιμο το συγκεκριμένο άρθρο

Δειτε εδω : Βitcoin για Αρχάριους | Τι Είναι το Bitcoin με Απλά Λόγια

Share.

Ονομάζομαι Γιώργος Μπιτσουνης και ασχολούμαι με τα crypto από το 2014 και μετά από αρκετά χρόνια το 2019 αποφάσισα να ξεκινήσω την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και το κανάλι στο Youtube με σκοπό να βοηθήσω όσους περισσότερους ανθρώπους θέλουν να ξεκινήσουν στα Κρυπτονομίσματα.

Leave A Reply

Exit mobile version