Θέλεις να επενδύσεις σε μετοχές ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά δεν ξέρεις ποιες μετοχές να επιλέξεις;

Σήμερα σου έχω τις 5 καλύτερες μετοχές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αξίζεις να δεις για να επενδύσεις.

Πάμε να ξεκινήσουμε.

Εισαγωγή για Μετοχές Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Καθώς παρατηρούμε ότι η ηλεκτροκίνηση έρχεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς στην ζωή μας καλό θα είναι να μελετήσουμε και να κάνουμε ένα πλάνο πάνω σε ανεχόμενες μετοχές με θέμα την ηλεκτροκίνηση. Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε και θα κάνουμε τεχνική ανάλυση για 5 μετοχές και από που μπορούμε να της αγοράσουμε.

Της συγκεκριμένες μετοχές μπορείτε να της αγοράσετε από την freedom24 και να εκμεταλλευτείτε και τα μηδενικά commission που προφέρει η πλατφόρμα link εδώ https://freedom24.com

Freedom 24 | Πώς Να Αγοράσω Μετοχές Online [Οδηγός 2022]

  • XPeng (XPEV) | Η Guangzhou Xiaopeng Motors Technology Co Ltd, που δραστηριοποιείται ως XPeng Motors, κοινώς γνωστή ως XPeng, είναι ένας κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων.
  • ΝΙΟ (NIO) | Η NIO είναι μια κινεζική πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Σαγκάη και ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων. Η εταιρεία είναι γνωστή για την ανάπτυξη σταθμών αλλαγής μπαταριών για τα οχήματά της ως εναλλακτική λύση σε σχέση με τους συμβατικούς σταθμούς φόρτισης.
  • lucid (LCID) | Η Lucid Group, Inc. είναι ένας Αμερικανός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα το Νιούαρκ της Καλιφόρνια. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007.
  • Rivian (RIVN) | Η Rivian Automotive, Inc. είναι μια αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και τεχνολογίας αυτοκινήτων που ιδρύθηκε το 2009. Η Rivian κατασκευάζει ένα ηλεκτρικό αθλητικό όχημα και φορτηγό σε μια πλατφόρμα “skateboard” που μπορεί να υποστηρίξει μελλοντικά οχήματα ή να υιοθετηθεί από άλλες εταιρείες.
  • Li Auto (LI) | Η Li Auto Inc., επίσης γνωστή ως Li Xiang, είναι μια κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα το Πεκίνο, με εγκαταστάσεις παραγωγής στο Changzhou.
ΣύμβολοΕταιρείαΤιμή
XPEVXPeng Inc.$26,89
ΝΙΟNIO Inc.$20,68
LCID Lucid Group, Inc.$21,48
RIVNRivian Automotive, Inc.$34,13 
LILi Auto Inc.$36.06
Αρχείο τιμών 22/07/2022

XPeng | Λίγα λόγια και τεχνική ανάλυση.

Η μετοχή XPeng είναι μια αρκετά ελκυστική μετοχή και μου αρέσει αρκετά, Το τελευταίο εξάμηνο έχει διορθώσει κατά 58% και τα επίπεδα αγοράς που θα κοιτούσα η στρατηγικής DCA θα είναι στα επίπεδα $ 20. Επίσης θα έβλεπα πως αντιδράει η μετοχή πάνω στον βοηθητικό δείκτη OBV περίπου στα 56.338M. Ωστόσο με την μέθοδο DCA μπορείτε να αγοράζετε κάθε μηνά σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2022 η μετοχή XPENG ανάφερε αύξηση στις παραδόσεις οχημάτων 159% και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 152%. Ο στόχος μου για την συγκεκριμένη μετοχή μέσα στο 2023 είναι να πλησιάσει ξανά τα επίπεδα $45.

XPeng | Τεχνική Ανάλυση

ΝΙΟ

Η NIO είναι μια κινεζική πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Σαγκάη και ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων. Η NIO θα ήταν από της πρώτες μετοχές ωστόσο αρκετά πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά με αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρήσει αρκετά.

Ο μεγαλύτερος φόβος τον επενδυτών ήταν μια πιθανή διαγραφή από τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ. Επιπλέον η αύξηση των κρουσμάτων στην Κινα είχαν επηρεάσει αρνητικά τις παραδόσεις αυτοκινήτων.

Επιπλέον να σημειωθεί ότι η NIO σχεδιάζει να επεκταθεί σε πάνω από 25 χώρες ως το 2025 κάτι που θα μπορούσε να εκτοξεύσει τις πωλήσεις ηλεκτροκινήτων αυτοκινήτων. Από τον Δεκέμβριο του 2021 η NIO ανάφερε μετρητά και ισοδύναμα 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Καθώς βλέπουμε το διάγραμμα της NIO βλέπουμε την μεγάλη πτώση 80% από τις αργές του 2021 και έχει βρει στήριγμα στο support των $13 . Η πρώτη παρατήρηση που βλέπω είναι ότι για να έχουμε καλύτερη επιβεβαίωση ότι η τιμή της NIO θα ανέβει θα ήθελα να σπάσουμε τον 200 ema που είναι με άσπρο line, τώρα αν κάποιος θέλει να κάνει DCA τα επίπεδα που θα κοίταζα θα είναι τα $13. Ο στόχος για την μετοχή μέσα στο 2023 είναι να ξανά πιάσει τα επίπεδα των $60.

NIO | Τεχνική Ανάλυση

LCID | Λίγα λόγια και τεχνική ανάλυση.

Η μετοχή lucid είναι μια ακόμα μετοχή ηλεκτρικών οχημάτων που έχει πέσει αρκετά τους τελευταίους μήνες μαζί με την υπόλοιπη αγορά. Η Lucid Group, Inc. είναι ένας Αμερικανός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα το Νιούαρκ της Καλιφόρνια. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007.

Τα θετικά νέα για την εταιρεία είναι ότι έλαβε πρόσφατα παραγγελία από την κυβέρνηση της Σουαδικής Αραβίας για αγορά ως και 100.000 οχημάτων. Επίσης η εταιρεία δέχετε διαδικτυακές παραγγελίες από 17 χώρες. Επισης αξιζει να σημειωθεί ότι η lucid ανέφερε μετρητά και ισοδύναμα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

καθώς κοιτάζουμε την μετοχή αυτό που βλέπουμε είναι μια αρκετά μεγάλη πτώση και έχει βρει μια αρκετά δυνατή υποστήριξη στα επίπεδα $16. Αυτό που θα περίμενα για να έχω καλύτερη εικόνα για την μετοχή θα περίμενα να σπάσει των 200 ema την άσπρη γραμμή. Οποίος ενδιαφέρετε για να κάνει DCA Στην μετοχή τα επίπεδα $17 είναι αρκετά καλά για να χτίζεται θέσεις. Στόχος τιμής είναι το επίπεδο του πτωτικού line στα $50.

Lucid | Τεχνική Ανάλυση

RIVN

Η μετοχή της Rivian έπεσε από τα υψηλά των $179 σε επίπεδα στα $27. Προσκοπικά πιστεύω είναι μια αρκετά μεγάλη ευκαιρία για να συσσωρεύσει κάποιος μετοχές. Η ίδια η Goldman Sachs ανάφερε ότι η Rivian είναι μια από τς εταιρίες που θα μπορούσε να περάσει την tesla μακροπρόθεσμα.

Η Rivian έχει επίσης 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα από τον Μάρτιο του 2022. Αυτό μας δείχνει οτι η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει πολύ δυναμικά τους επόμενους 12 με 24 μήνες.

Επίσης να σημειωθεί ότι η εταιρεία απέκτησε μεγάλη αύξηση παραγγελιών με το φορτηγό παράδοσης από την Amazon είναι ένα στοιχείο που θα μπορούσε να παρέχει μακροπρόθεσμη προβολή εσόδων

Η τεχνική ανάλυση μας δείχνει ότι η μετοχή έχει διορθώσει -88% από τα υψηλά που είχε κάνει στα $179 και τώρα έχει φύγει από το downtrend και έχει μπει σε μια μορφή πλάγιας κίνησης. Τα επίπεδα που θα κοίταζα για αγορά είναι τα $20, τώρα όποιος θέλει να κάνει DCA η ζώνη ανάμεσα στα $34 με $20 είναι ένα καλό επίπεδο για να μαζέψει κάποιος μετοχές.

Rivian | Τεχνική Ανάλυση

Li Auto | Λίγα λόγια και τεχνική ανάλυση.

Η Li Auto Inc., επίσης γνωστή ως Li Xiang, είναι μια κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα το Πεκίνο, με εγκαταστάσεις παραγωγής στο Changzhou.

Η lil Auto είχε καλύτερε επιδόσεις σε σύγκριση με άλλες κινέζικες μετοχές. Για το πρώτο τρίμηνο του 2022 η εταιρεία ανέφερε λειτουργικές ταμειακές ροιές 289,3 εκατομμύρια δολάρια και από τον Μάρτιο του 2022 η Li Auto ανέφερε μετρητά και ισοδύναμα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, αυτά είναι πολύ καλά στοιχεία γιατί θα μπορεί να έχει μεγάλη ευελιξία για επενδύσεις και την επέκταση νέων καταστημάτων.

Καθώς βλέπουμε το διάγραμμα είναι ένα από τα καλλίτερα που έχουμε δει σήμερα η μετοχή βρίσκετε σε μια πλάγια μορφή αν και έχει δώσει μια πολύ καλή επιβεβαίωση που έσπασε την ζώνη των $33 αλλά αν την χάσει τα επίπεδα που θα περίμενα για αγορά θα είναι στο ανοδικό line περίπου στα 20$. Τώρα όποιος θέλει να κάνει DCA προσκοπικά θα περίμενα να δω πως θα αντιδράσει η τιμή γιατί είναι αρκετά πάνω.

Li Auto | Τεχνική Ανάλυση

Αν σας ενδιέφερε κάποια μετοχή από αυτές που δείξαμε μπορείτε να της αγοράσετε από την freedom 24 link εδώ https://freedom24.com

🚨 Το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι παρότρυνση για αγορά απλά λέω την δικιά μου άποψη για της μετοχές, στις επενδύσεις υπάρχει μεγάλος κίνδυνος απώλειας χρημάτων πάντα να κάνετε την ερευνά σας γιατί δεν είμαι οικονομικός σύμβουλος. 🚨

Δείτε: Freedom 24 | Πώς Να Αγοράσω Μετοχές Online [Οδηγός 2022]

Share.

Ονομάζομαι Γιώργος Μπιτσουνης και ασχολούμαι με τα crypto από το 2014 και μετά από αρκετά χρόνια το 2019 αποφάσισα να ξεκινήσω την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και το κανάλι στο Youtube με σκοπό να βοηθήσω όσους περισσότερους ανθρώπους θέλουν να ξεκινήσουν στα Κρυπτονομίσματα.

Leave A Reply

Exit mobile version