πώς θα αγοράσουμε μετοχές ένα θέμα που πραγματικά απασχολεί αρκετό κόσμο μπορώ να πω και είμαι αρκετά χαρούμενος που στην Ελλάδα ξεκινάει να αποκτά άλλο όνομα και από τζόγος να γίνετε μια κανονική δουλειά.

Σε αυτόν τον οδηγό θα κάνουμε βήμα βήμα όλα τα στάδια από τεχνική ανάλυση μέχρι το πώς επιλέγω προσωπικά μετοχές. Να ξεκαθαρίσω φυσικά ότι το άρθρο είναι εκπαιδευτικό και δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν και ότι πούμε εδώ είναι η δικιά μου άποψη και ότι κάνω εγώ.

Ότι πούμε παρακάτω θα είναι πολύ απλά δομημένα και με παραδείγματα για να μπορεί να γίνει όσο ποιο απλό γίνετε.

Τι είναι μετοχή

Μια μετοχή με απλά λόγια είναι σαν να αγοράζετε ένα κομμάτι από μια εταιρεία που έχετε επιλέξει, δηλαδή φανταστείτε ότι έχετε μπροστά σας μια τεράστια πίτα με εκατομμύρια κομμάτια που το καθένα από αυτά τα κομμάτια έχουν αξία που μεταβάλλεται και αναλογία τα θετικά η τα αραβικά νέα η μετοχή η θα είναι ανοδική είτε θα είναι πτωτική.

Τι μετοχές να επιλέξω?

Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν πάρα πολλές κατηγορίες από φαρμακευτικές, αεροπορικές, τεχνολογικές και άλλες πολλές. Εμένα αυτό που μου αρέσει να κάνω είναι να ψάχνω μελλοντικές μετοχές που δεν έχουν αξία τώρα και προσπαθώ όσο μπορώ να δω το μέλλον, ωστόσο αυτό είναι διαφορετικό ο καθένας επιλέγει ότι του αρέσει η επιλέγει “”σίγουρες μετοχές”” όπως Apple, Tesla, Coca-Cola, Intel και άλλες παρόμοιες.

Τι επενδυτής είστε.

υπάρχουν πολλές κατηγορίες επενδυτών εμείς θα αναφερθούμε σε δύο κατηγορίες Μακροχρόνιος και σύντομος Trader, είναι δύο κατηγορίες που φυσικά μπορούμε να κάνουμε και της δύο ταυτόχρονα, πάμε να δούμε λίγο παραπάνω για αυτές τις κατηγορίες.

Ο μακροχρόνιος επενδυτής εντοπίζει συνήθως μικρές μετοχές σε αξία και αφήνει τα χρήματα μέσα για πάρα πολύ καιρό είτε αν μια μετοχή έχει πέσει αρκετά τότε αγοράζει σε ένα πολύ καλό σημείο και πουλάει όταν φτάσει στο σημείο που θέλει αυτό μπορεί να πάρει μέρες, μήνες ακόμα και χρόνια.

Ο στιγμιαίος Trader η αλλιώς day Trader είναι ακριβώς το αντίθετο από έναν μακροχρόνιο, ένας day Trader βάζει τα χρήματα τού σε μια μετοχή όταν φυσικά έχει βρεί ένα καλό σημείο για να μπει η κάποιο δυνατό νέο (παρακάτω θα κάνουμε τεχνική ανάλυση για να δείτε πως θα βρείτε ένα καλό σημείο για να αγοράσετε μετοχές) και πάει για να εκμεταλλευτεί μια δυνατή κίνηση προς τα πάνω και μόλις φτάσει στο σημείο που θέλει πουλάει, μια συναλλαγή ενός day Trader μπορεί να κρατήσει από κάποιες ώρες η το πολύ δύο με τρεις μέρες.

Από που αγοράζω μετοχές

Αν είστε καινούργιοι πάνω στις επενδύσεις θα σας πρότεινα την εφαρμογή revolut είναι από τις καλύτερες για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να αγοράσει μετοχές

Η διαδικασία είναι πολύ απλή αρχικά κατεβάστε την εφαρμογή από εδώ και παρακολουθήστε το video από κάτω από τους SuperGreekonomics που έχουν κάνει πολύ αναλυτικό video για επαλήθευση στοιχείων και μεταφορά χρημάτων.

Τι είναι η τεχνική ανάλυση.

Η τεχνική ανάλυση με απλά λόγια μας δίνει την δυνατότητα ώστε να μπορέσουμε να προβλέψουμε προς τα πού μπορεί να κατευθύνει η μετοχή και που θα είναι το καλύτερο σημείο για να αγοράσουμε η να πουλήσουμε μετοχές.

Τι είναι η τάση.

Η τάση χωρίζετε σε τρεις κατηγορίες ανοδική τάση, πλαγιά τάση, πτωτική τάση, αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς ειναι να βρίσκουμε την τάση και να ξέρουμε τι να κάνουμε, δηλαδή όταν μια μετοχή είναι πτωτική αυτό που πρέπει να βρούμε ειναι ένα καλό σημείο για να αγοράσουμε, όταν βλέπουμε πλαγιά τάση καλό είναι να μένουμε εκτός αγοράς γιατί η μετοχή δεν ξέρει προς τα πού να κινηθεί και υπάρχει αβεβαιότητα.. τέλος στην ανοδική τάση αν έχουμε πάρει μια καλή θέση βλέπουμε την μετοχή το πώς κινείται και περιμένουμε μέχρι να αλλάξει η τάση για να πουλήσουμε αν φυσικά δεν κάνουμε μακροχρόνια επένδυση. Αν κάνουμε μακροχρόνια επένδυση ψάχνουμε το καλύτερο σημείο για να αγοράσουμε πάνω στην πτωτική τάση ελπίζω να μην σας μπέρδεψα σε αυτό το κομμάτι και να σας βοήθησαν και οι εικόνες.

Τι είναι το Support και το resistance.

Το support και το resistance είναι δύο έννοιες που πρέπει να κατανοήσουμε πλήρως και θα μας βοηθήσουν στο να βρίσκουμε σημεία για να αγοράσουμε η να πουλήσουμε μετοχές ανάλογα με την τάση.

Το support η πάτωμα είναι ένα σημείο που η τιμή αντιστέκεται συχνά από κάτω δείτε εικόνα και το resistance η αλλιος ταβάνι είναι όταν η τιμή η αξία μιας μετοχής αντιστέκεται από πάνω δείτε εικόνα.

Τι ειναι το Retest

Το retest είναι μια από τις καλύτερες επιβεβαιώσεις που μπορείτε να έχετε για να αγοράσετε μετοχές η οτιδήποτε άλλο. Τώρα το πώς αναγνωρίζουμε τα retreat. Αρχικά υπάρχουν και ανοδικά retest αλλά και πτωτικά, πάμε βήμα βήμα με την εικόνα.

Παρατηρούμε ότι η τιμή είναι παγιδευμένη σε δύο ζώνες και κινείται πλάγια, αυτό που περιμένουμε είναι μια δυνατή κίνηση προς τα πάνω η μία κίνηση προς τα κάτω, στο παράδειγμα βλέπουμε ότι έκανε μια δυνατή κίνηση προς τα κάτω δηλαδή έκανε ένα πτωτικό Brake ωστόσο μετά αυτό περιμένουμε να δούμε που θα γίνει το retest για να έχουμε την επιβεβαίωση ότι η αγορά ετοιμάζετε να πέσει και άλλο.

Στην συνέχεια βλέπουμε ότι συνεχίζει να πέφτει κάνει άλλη μία κίνηση προς τα κάτω και πάλι περιμένουμε να δούμε μέχρι που θα γίνει το retest, και φυσικά συνεχίζει και άλλο κάτω ωστόσο βλέπουμε ξεκάθαρα μια πτωτική τάση.

Καθώς η μετοχή που έχουμε επιλέξει πέφτει αυτό που θέλουμε να δούμε είναι ένα ανοδικό Brake trenline δηλαδή μια κίνηση προς τα πάνω, να έσπαγε το Trainline και το retets που θα γινόταν να ήταν μεγαλύτερο από το προηγούμενο όπως δείχνω και στο παράδειγμα.

Σε ποιο σημείο να αγοράσω μετοχές.

Σε εύρο το σημείο θα κάνουμε μια τεχνική ανάλυση πάνω σε ένα αρκετά νέο project stock το palantir (PLTR). Αρχικά για να κάνουμε τεχνική ανάλυση θα χρειαστούμε μια πλατφόρμα που ονομάζεται Tradingview (σύντομα θα κάνω και video για να εξηγήσουμε πως λειτουργεί).

Η Πρώτη εικόνα που βλέπουμε είναι αυτή δεν μας λέει πάρα πολλά γιατί η μετοχή είναι αρκετά πρόσφατη οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε..

Αφού περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η τιμή αυτό που είναι απαραίτητο να κάνουμε είναι να δούμε που αντιστάθηκε η τιμή το support και το resistance και φυσικά την τάση πώς κινείται ανοδικά η πτωτικά.

τώρα αφού αφού βάλαμε ζώνες και βρήκαμε που αντιστάθηκε η τιμή το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να σπάσει η πτωτική γραμμή και να δούμε ένα Brake ένα retest και να πάρουμε μια θέση για να αγοράσουμε μετοχές.

τώρα αφού περιμένουμε να δούμε το πώς θα κινηθει η αγορά, βάζουμε το σημείο η τα σημεία που θα αγοράσουμε αλλά και το σημείο που θα πουλήσουμε για να βρούμε μια καλύτερη θέση για το που θα ξανά αγοράσουμε.

μετά από κάποιες ώρες θα βλέπαμε ότι τα σημεία που είχαμε βάλει ήταν πολύ καλά και η τιμή έκανε αυτό ακριβός άλλαξε τάση έκανε ένα δυνατό Brake και ένα retest αν και η αγορά πήγε να πέσει όμως αντιστάθηκε πάνω στην γραμμή της τάσης, σε αυτό το σημείο θα μπορούσατε να πουλήσετε η να κρατήσετε μέχρι η αγορά να αλλάξει πάλι τάση.

Τέλος πάμε να δούμε πως εξελίχθηκε η μετοχή

Όπως βλέπετε ο κόσμος το επενδύσεων είναι κάτι πολύ μεγάλο οστό αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να πάρει αυτά που έμαθε και να τα κάνει πράξει να δει και μόνος του πώς λειτουργεί η αγορά και γενικά να παρατηρήσετε τα πάντα.

Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμα αυτά που διαβάσατε και να σας βοήθησα όσο περισσότερο και φυσικά θα ήθελα να μου πείτε και της απορίες σας κάτω στα σχόλια η αν θα θέλατε να δείτε κάτι που δεν έχουμε πει μέσα στον οδηγό.

Σας ευχαριστώ

Δείτε εδώ: 3 Altcoins που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το Bitcoin τα επόμενα χρόνια

Share.

Ονομάζομαι Γιώργος Μπιτσουνης και ασχολούμαι με τα crypto από το 2014 και μετά από αρκετά χρόνια το 2019 αποφάσισα να ξεκινήσω την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και το κανάλι στο Youtube με σκοπό να βοηθήσω όσους περισσότερους ανθρώπους θέλουν να ξεκινήσουν στα Κρυπτονομίσματα.

Leave A Reply

Exit mobile version