Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνέχεια ανακοινώνουν διάφορες ειδήσεις για το Bitcoin, οπότε πολύς κόσμος θα ψάξει στο ίντερνετ για το τι είναι τα Κρυπτονομίσματα και για το πώς θα αγοράσει

Εκεί καθώς θα ψάχνετε θα βρεθούν μεγάλες απάτες στα Κρυπτονομίσματα που εσείς θα πρέπει να είστε υποψιασμένοι και διαβασμένοι .

Αυτή την εβδομάδα που γράφουμε το άρθρο γιατι είναι το τέταρτο μήνυμα που μας έρχεται στο κανάλι μας στο YouTube από ανθρώπους που έχασαν χρήματα σε διάφορα site που υπόσχονται σίγουρα κέρδη και με μηδενικό ρίσκο, είναι πραγματικά πολύ στενάχωρο να ακούς ανθρώπους να σου λένε κάτι τέτοιο.

Τηλεφωνική απάτη Bitcoin

Μια από τις καλό στημένες απάτες που έχουν ξεκινήσει επιτήδειοι είναι η εύκολες επενδύσεις πάνω στο Bitcoin, σας τηλεφωνούν από μια ξένη χώρα και σας εξηγούν για την καλύτερη επένδυση της ζωής σας και σας λένε ότι δεν θα χάσετε το αρχικό κεφάλαιο και ότι αν κάνετε εγγραφή και μπείτε στην ιστοσελίδα τους με 100€ θα πάρετε Bonus 200€ με 500€ Bonus 1000$ και πάει ανάλογα το ποσό.

Ο σκοπός τους είναι να κάνετε την κατάθεση και αυτοί να κάνουν επενδύσεις, ωστόσο θα σας τηλεφωνούν σχεδόν κάθε μέρα για να σας λένε πόσο καλά πάνε τα πράγματα και με μια εφαρμογή θα βλέπετε τα χρήματα σας να ανέβουν καθημερινά. Μέχρι να ζητήσετε τα χρήματα σας εκεί δεν θα σας απαντήσουν ποτέ ο σκοπός τους είναι με την επικοινωνία που θα έχετε βάζετε σταδιακά και άλλα χρήματα οπότε μόλις τα ζητήσετε πίσω απλά θα εξαφανιστούν.

Ψεύτικες ιστοσελίδες

Μια άλλη απάτη που έχουν γίνει και φυσικά μηνύσεις αλλα η σελίδα εξακολουθεί να είναι ενεργή είναι αυτή με το σλόγκαν δείτε πώς κατάφερε γνωστό πρόσωπο τηλεόρασης να βγάλει 2 εκατομμύρια σε 4 μήνες από το bitcoin και μόλις πατήσετε και διαβάσετε παραπάνω είναι τόσο σχεδιασμένο σωστά που μπορεί να την πατήσει ο οποιοσδήποτε.

Ψεύτικα social media

Μια γενικά καινούρια στρατηγική που ακολουθούν οι scammers είναι να φτιάχνουν ψευτιά profile αλλά copy pase με ιδίους ακόλουθους, φωτογραφίες, παρόμοιο όνομα και φώτο profile, και στέλνουν στους σε άτομα με σκοπό να τους πείσουν να επενδύσουν σε Κρυπτονομίσματα με σκοπό να κλέψουν αυτά τα χρήματα η Κρυπτονομίσματα.

Metamask Scam

Μια ακόμα μέθοδο που κάνουν scammers είναι να φτιάχνουν ψεύτικους διαγωνισμούς, με σκοπό να συνδέεστε σε μια σελίδα που έχει κακόβουλο λογισμικό, και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να σας κλέψουν όλα τα χρήματα που μπορεί να έχετε μέσα στο metamask πορτοφόλι σας.

Ψεύτικα ανταλλακτήρια

Αυτή η απάτη είναι από τις πιο επικίνδυνες γιατί αρκετός κόσμος έχει χάσει χρήματα με αυτόν τον τρόπο.

θα σου στείλουν ένα email που θα σου γράφουν στο μήνυμα ότι είναι ένα νέο ανταλλακτήριο και κερδίσατε 10.000$ σε usdt.

Θα σας δώσουν κωδικό και email για να μπείτε στην σελίδα τους, και μόλις θα προσπαθήσετε να τραβήξετε τα χρήματα, θα σας ζητήσει για έξοδα αποστολής 300$

Μόλις θα πάτε να τα στείλετε τα 300$ , θα σας βγάζει πάλι ένα μήνυμα να στείλετε ξανά 300$.

Η προσκοπική μου άποψη

Γι’ αυτό οποίος θέλεις να μάθει και να επενδύσει πάνω στα Κρυπτονομίσματα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και μια συμβουλή πριν κάνετε κάποια πρώτη επένδυση ρωτήστε άλλους ανθρώπους που ασχολούνται πάνω στο αντικείμενο πάρτε συμβουλές και στο τέλος δείτε πως θα το χειριστείτε.

Share.

Ονομάζομαι Γιώργος Μπιτσουνης και ασχολούμαι με τα crypto από το 2014 και μετά από αρκετά χρόνια το 2019 αποφάσισα να ξεκινήσω την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και το κανάλι στο Youtube με σκοπό να βοηθήσω όσους περισσότερους ανθρώπους θέλουν να ξεκινήσουν στα Κρυπτονομίσματα.

Leave A Reply

Exit mobile version