Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να μάθετε για τα Κρυπτονομίσματα σε χρόνο ρεκόρ.

(Με άλλα λόγια: δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν δυσκολεύεστε στα Κρυπτονομίσματα εδώ θα σας δείξω βήμα βήμα το πως.)

Λοιπόν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε…

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Είμαι ο Γιώργος Μπιτσούνης και ασχολούμαι με τα Κρυπτονομίσματα από το 2014 και με σωστό τρόπο από το 2018.

Θυμάμαι που προσπαθούσα να αγοράσω τα πρώτα μου Κρυπτονομίσματα και altcoin και το πόσο είχα αγχωθεί τις πρώτες φορές στο να μην κάνω κάποιο λάθος, και όταν έκανα κάποιο λάθος ποσό με στεναχωρούσε.

Άκουγα διάφορους μπερδεμένους όρους που μου ήταν πραγματικά άγνωστα όλα αυτά.

Ωστόσο μετά από αρκετά χρόνια πάνω στην αγορά κατάφερα να μπορώ να επενδύσω με ασφάλεια και με τρήση ρίσκου.

Ωστόσο θέλω όσο το δυνατό περισσότερο να μάθετε για τα Κρυπτονομίσματα από τις σωστές πηγές για να μην πέσετε θύμα εξαπάτησης η το να χάσετε πολλά χρήματα.

Τα βασικά για τα Κρυπτονομίσματα

Αυτό το κεφάλαιο έχει να κάνει με την διδασκαλεία των βασικών στοιχειών κρυπτονομισμάτων

Επομένως αν είστε τελείως αρχάριοι και δεν ξέρετε “Τι είναι τα Κρυπτονομίσματα” τα παρακάτω άρθρα είναι απαραίτητά να τα διαβάσετε.

Γιατί;

θα σας βοηθήσουν στο να κατανοήσετε τα βασικά προτού πάμε σε ποιο εξειδικευμένες κατηγορίες.

Τι είναι τα Κρυπτονομίσματα; Θετικά αρνητικά

Αυτός ο οδηγός θα σας μεταφέρει σε ένα αναλυτικό post που θα σας λυθούν όλες η απορίες για το τι είναι τα Κρυπτονομίσματα

Οδηγός βήμα βήμα για το τι είναι το Blockchain (Με Απλά Λόγια)

Ολοκληρωμένο μάθημα με απλά λόγια για το τι είναι το Blockchain .

Θα μάθετε ότι χιάζεστε χωρίς πολλές ορολογίες για το πως λειτουργεί το Blockchain, που χρησιμοποιείται και τα Πλεονεκτήματα του.

Απάτες Στα Κρυπτονομίσματα (Όσα πρέπει να ξέρεις)

Ολόκληρος αναλυτικός οδηγός βήμα βήμα με παραδείγματα από απάτες που πρέπει να ξέρεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Είναι πολύ σημαντικό όπως ξέρουμε να φυλάμε τα χρήματα που έχουμε στην τράπεζα η στο σπίτι μας έτσι πρέπει να ξέρουμε και να φυλάμε τα online χρήματα στα Κρυπτονομίσματα.

Πως να επιλέξεις ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

Η επιλογή ενός ανταλλακτηρίου για έναν αρχάριο είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε μια πλατφόρμα που είναι αρκετά ευκολά, ώστε να μην σας δυσκολέψει, να έχει όλα τα προτόκολα ασφάλειας, άλλα να έχει και αρκετά Κρυπτονομίσματα

Ένα από τα καλύτερα Ανταλλακτήρια μετά από μεγάλη ανάλυση και ερεύνα που έχουμε κάνει, Είδαμε ότι το ανταλλακτήριο Bybit είναι το καλύτερο.

Επίσης μπορείτε να δείτε και άλλα ανταλλακτήρια όπως

Πως να αγοράσεις τα πρώτα σου Tether USDT

Αφού έχετε επιλέξει το ανταλλακτήριο που θέλετε, ήρθε η ώρα για να αγοράσετε τα πρώτα σας Κρυπτονομίσματα με το usdt.

Για όσους δεν ξέρετε, τι είναι το Tether (USDT) είναι ένα token που έχει σταθερή αξία στο 1$.

Για αναλυτική παρουσίαση τι είναι το USDT και το πως να το αγοράσετε θα το βρείτε στο άρθρο.

Πως να αγοράσεις Bitcoin Βήμα βήμα

Αφού έχετε αγοράσει τα πρώτα σας Tether τώρα μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin.

Ωστόσο ο τρόπος που θα σας δείξω σε αυτόν τον οδηγό λειτουργεί σε όλα τα Κρυπτονομίσματα αν θέλετε να αγοράσετε κάποιο άλλο και όχι Bitcoin.

Χρήσιμες πλατφόρμες για τα Κρυπτονομίσματα

Το να είστε ενημερωμένοι σε αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.

Οι ιστοσελίδες που θα πρέπει να έχετε είναι:

Twitter – Το Twitter είναι μια από της καλύτερες πλατφόρμες για να μαθαίνετε για τα Κρυπτονομίσματα όπως: Νέα, καινούρια Κρυπτονομίσματα, Token που αξίζει να επενδύσετε και άλλα πολλά. Ωστόσο θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια συγκεκριμένα άτομα για να μπορείτε να έχετε αυτές τς πληροφορίες όπως: @eliz883, @WatcherGuru, @CryptoGodJohn.

Coinmarketcap – Το CoinMarketCap είναι η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα παρακολούθησης τιμών για Κρυπτονομίσματα. Προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες, Παρακολούθηση τιμών, Ιστορικά δεδομένα, Ενημερώσεις.

Tradingview – Το TradingView είναι μια ισχυρή πλατφόρμα ανάλυσης αγορών που προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση σε μια πληθώρα εργαλείων και δεδομένων για να λαμβάνουν τεκμηριωμένες επενδυτικές αποφάσεις. Έχουμε κάνει και αναλυτικό οδηγό για το πως λειτουργεί και πως να κάνετε εγγραφή στο TradingView

Reditt – Το Reddit φιλοξενεί πολλά δημοφιλή subreddits, σαν διαδικτυακές κοινότητες, αφιερωμένα σε συζητήσεις για Κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, Ethereum, και νέα meme coins.

Πως να επενδύσεις με σωστό τρόπο στα Κρυπτονομίσματα

Στα Κρυπτονομίσματα υπάρχουν εκατοντάδες στρατηγικές.

Αυτό που πρέπει εσείς να κάνετε είναι να δείτε τι σας ταιριάζει.

Προσκοπικά έμενα η στρατηγική που με κέρδισε ήταν το DCA ” Dollar-Cost Averaging“.

Η διαδικασία της επένδυσης έχει ως εξής, κάθε μήνα θα βάζετε χρήματα σε ένα κρυπτονόμισμα σε ένα τυχαίο σημείο χωρίς να σας νοιάζει η τιμή που έχει.

Ωστόσο μετά από κάποια χρόνια έχω αλλάξει λίγο την στρατηγική μου και αυτό που έκανα είναι να βάζω στόχους για αγοράς.

Παράδειγμα DCA

Για παράδειγμα αν θέλω κάθε μήνα να βάζω στο Bitcoin δεν θα το κάνω, απλά τα χρήματα που θα έβαζα τα αποθηκεύω και λέω όταν η τιμή μου πιάσει στόχο στα 47159$ θα αγοράσω όλα τα χρήματα που είχα αποθηκεύσει τόσους μήνες.

Τώρα αν τιμή του Bitcoin κάνει πάνω από 3 μήνες να πάει στον πρώτο στόχο θα σπάσω τα χρήματα που θα κρατάω σε USDT και θα αγοράσω με ένα 50% στο 47159$ και ένα ακόμα 50% στον επόμενο στόχο 43694$.

Ωστόσο η τιμή του Bitcoin για παράδειγμα παγιδευτεί στο επίπεδο 47159$ και τον επόμενο μήνα, από την στιγμή που είναι στόχος DCA θα ξανά αγοράσω.

Ο σκοπός αυτής της στρατηγικής είναι για να μην αγοράζετε σε πανάκριβες τιμές και να μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin η κάποιο άλλο κρυπτονομισμα σε σωστές τιμές.

Να είστε άπληστοι όταν οι άλλοι φοβούνται

Ένα τεράστιο ποσοστό στην αγορά τον κρυπτονομισμάτων θα επενδύσουν όταν όλα θα έχουν ανέβει πάνω από 100% η και 1000% με σκοπό να πιάσουν την άνοδο.

Ωστόσο για να καταλάβουμε το πόσο ανεβασμένη είναι η ψυχολογία του κόσμου και το πότε θα αρχίζουμε να πρέπει να είμαστε προσεκτικοί θα μας το δείξουν 3 Indicators.

Fear & Greed Index

Ο Πρώτος είναι ο Fear & Greed Index που μας δείχνει την απληστία του κόσμου και το ποσό χαρά υπάρχει στην αγορά.

Για έμενα όταν είναι στα χαμηλά επίπεδα κάνω αγορές, όσο ανεβαίνει ειδικά πάνω από 85 είμαι πολύ προσεκτικός.

Bitcoin: The Puell Multiple

Το Bitcoin Puell Multiple είναι ένας δείκτης που χρησιμεύει για την μέτρηση της κερδοφορίας των miners Bitcoin. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται διαιρώντας την ημερήσια αξία (σε USD) των Bitcoins που παράγονται από miners, με τον κινητό μέσο όρο 365 ημερών της ημερήσιας αξίας.

Bitcoin: Price Forecast Tools

To Bitcoin Price Forecast Tools Χρησιμοποιεί μια επιλογή εργαλείων blockchain για να προσδιορίσει πόσο ψηλά ή πόσο χαμηλά θα μπορούσε να φτάσει το Bitcoin.

Μπορείτε να δείτε ότι αυτά τα εργαλεία ήταν ακριβή σε προηγούμενους κύκλους, επομένως τα πιο πρόσφατα δεδομένα για καθένα από αυτά μπορεί να μας δώσουν ενδείξεις για το πόσο μακριά μπορεί να πέσουν οι τιμές του Bitcoin και πόσο ψηλά μπορεί να ανέβουν.

Αποθήκευση Κρυπτονομισματων

Η αποθήκευση Κρυπτονομισματων είναι μια πολύ σημαντική κατηγορία και πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο που θα κρατάτε τα Κρυπτονομίσματα.

Η καλύτερη επιλογή είναι σε ένα κρύο πορτοφόλι όπως Ledger η το Tangen Wallet

Ωστόσο σε αυτό το άρθρο σας έχω τα καλύτερα πορτοφόλια Κρυπτονομισματων.

Σας ευχαριστώ που φθάσατε ως εδώ ελπίζω ο οδηγός αυτός να σας φάνηκε πολύ χρήσιμος. Περιμένω τα σχόλια σας και της απορίες σας.

Affiliate Disclaimer:
Τα παραπάνω links προς τις υπηρεσίες που αναφέρονται ενδέχεται να είναι affiliate links. Εάν χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία μέσα από αυτά τότε βοηθάς το BitsounisProject να συνεχίσει να υπάρχει, χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος για εσένα.

Ακολουθήστε το Bitsounisproject.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τα Κρυπτονομίσματα, Μετοχές και τα νέα project. Ακολουθήστε μας σε, Twitter, και TikTok.

Share.

Ονομάζομαι Γιώργος Μπιτσουνης και ασχολούμαι με τα crypto από το 2014 και μετά από αρκετά χρόνια το 2019 αποφάσισα να ξεκινήσω την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και το κανάλι στο Youtube με σκοπό να βοηθήσω όσους περισσότερους ανθρώπους θέλουν να ξεκινήσουν στα Κρυπτονομίσματα.

Leave A Reply