fbpx

Freedom 24 | Πώς Αγοράζω Μετοχές Online [Οδηγός 2021]

Η Freedom 24 είναι ενας online broker που μας δίνει την δυνατότητα εύκολα και γρήγορα να πραγματοποιήσουμε αγοραπωλησίες επενδυτικών προϊόντων από διάφορα χρηματιστήρια

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή από εδώ και να πάρετε bonus μια δωρεάν μετοχή από 10$ μέχρι 600$.

Πριν πάμε στον οδηγό δεν είμαι επενδυτικός σύμβουλος και ότι πούμε εδώ είναι για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Μέσα στην πλατφόρμα μπορούμε να κάνουμε διάφορες μορφές επενδύσεων όπως μετοχές, ETF, και IPO θα τα δούμε αναλυτικά στην συνέχεια του άρθρου.

Ένα μεγάλο θετικό προνόμιο που πας προσφέρει η freedom 24 είναι ότι για 30 ημέρες αφού κάνουμε εγράφη μας δίνει το προνόμιο να έχουμε μηδενικές προμήθειες μέσα στην πλατφόρμα δηλαδή μπορούμε να αγοράσουμε και να πουλήσουμε ότι θέλουμε και δεν θα πληρώσουμε τίποτα σε fees. Προσωπικά ήταν κάτι που μου τράβηξε το ενδιαφέρον.

Τώρα ένα ακόμα θετικό που έχει αυτή η πλατφόρμα είναι ότι είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή εταιρεία που είναι εισηγμένη στο NASDAQ. Ωστόσο ελέγχετε από τους κανονισμούς επιτροπής κεφαλαιαγοράς Κύπρο, την BaFin και τη SEC.

Αφού είπαμε κάποια βασικά για τη σελίδα πάμε να ανοίξουμε έναν επενδυτικό λογαριασμό.

Πώς ανοίγω λογαριασμό στην Freedom 24

Αφού μπούμε στην σελίδα της freedom 24 από το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να πατήσουμε το κουμπί sign Up, στην συνέχεια θα μας ζητήσει να βάλουμε ένα Mail και έναν κωδικό.

Αφού πατήσουμε συνέχεια θα μας βάλει να συμπληρώσουμε την φορολογική έδρα μας δηλαδή βάζουμε την χώρα που ανήκουμε και το ΑΦΜ μας με σκοπό να γνωρίζει η χρηματιστηριακή τους πελάτες τίς.

Στη συνέχεια πατάμε αν είμαστε Αμερικανός πολίτης πατάτε ανάλογα το τι είστε. Και πατάμε συνέχεια.

μετα στην επόμενη σελίδα θα μας ζητήσει να διαβάσουμε και να αποδεχτούμε τους στους και να βάλουμε έναν αριθμό τηλεφώνου με σκοπό να ασφαλίσουμε τον λογαριασμό μας.

Αφού μας έρθει ο κωδικός στο κινητό το μας θα μας βάλει σε μια σελίδα που εκεί θα πρέπει να κάνουμε επιβεβαίωση τα στοιχεία μας. Για ποιο ευκολία κάντε scan το Qr με το κινητό για να τραβήξετε τς απαραίτητες φωτογραφίες (δηλαδή φωτογραφία μπροστά και πίσω την ταυτότητα και μια selfie με το πρόσωπο μας.

Αφού ολοκληρωθεί με επιτυχία η επαλήθευση που διαρκεί το πολύ 20 λεπτά θα μας βάλει σε αυτή την σελίδα.

Σε αυτό το σημείο θα πατήσουμε πάνω που γράφει συμπλήρωση λογαριασμού η Deposit Funds από εκει θα μπορέσουμε να στείλουμε χρήματα είτε με κάρτα είτε με sepa , εδώ να πούμε ότι δέχεται και κάρτα revolut που το κάνει ακόμα καλύτερο.

Πως να αγοράσω μετοχές

Αφού έχουμε έχουμε κάνει κατάθεση τα χρήματα τώρα μπορούμε να αγοράσουμε μετοχές, πάμε στην κατηγορία web terminal.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αυτά εδώ τα ρολόγια που μας δείχνουν ποτέ είναι ανοιχτά και κλειστά τα χρηματιστήρια. + Ότι τα σαββατοκύριακα είναι επίσης κλειστά.

Στο Enter ticket μπορούμε να γράψουμε οποία μετοχή θέλουμε και να την έχουμε κάτω στην λίστα μας για να δούμε πάρα πάνω στοιχεία για την μετοχή.

Για παράδειγμα θέλουμε να αγοράσουμε την μετοχή uxin αυτό που πρέπει αρχικά είναι να κάνουμε την έρευνα μας και μια τεχνική ανάλυση για να δούμε αν είναι σε ένα καλό σημείο για αγορά, πληκτρολογούμε uxin sto Enter ticket και στην συνέχεια κάνουμε κλικ πάνω στην μετοχή.

Μόλις πατήσουμε πάνω στην μετοχή βλέπουμε στο νούμερο δύο να μας βγάζει πληροφορίες για την μετοχή στο νούμερο τρία είναι η επιλογή που μας ενδιαφέρει. Σε αυτό το σημείο που βλέπουμε μας γράφει αγοραία τιμή αυτό σημαίνει ότι αν πατήσουμε τοποθεσία εντολής αγοράς η μετοχή μας θα αγοραστεί κατευθείαν.

Εχει και άλλες κατηγορίες αλλά δεν θα εστιάσουμε σε αυτό. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αγοραία τιμή που γράφει. Παρακάτω βλέπουμε πόσο, αντικείμενα εκεί βάζουμε ανάλογα τα χρήματα που έχουμε πόσες μετοχές θα περνούμε από κάτω που γράφει πόσο εντολής μας γράφει πόσο κοστίζει η μετοχή προσωπικά εχω επιλέξει μια μετοχή και μου γράφει οτι κοστίζει 3,13$ αν βάλω δύο θα μου γράφει 6,32$ και πάει λέγοντας. Οπότε βάζουμε τις μετοχές μας και πατάμε τοποθεσία εντολής αγοράς και αυτό ήταν. ( Προσοχή για να αγοράσετε μετοχές θα πρέπει να είναι ώρες που είναι ανοιχτό το χρηματιστήριο.

Σας ευχαριστώ πολύ ελπίζω να βοήθησα και να βρήκατε χρησμό τον οδηγό. Οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μου γράψετε στα σχόλια από κάτω. Και πάντα να κάνετε την έρευνα σας

1 σκέψη για το “Freedom 24 | Πώς Αγοράζω Μετοχές Online [Οδηγός 2021]”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *