fbpx

Binance Futures: Οδηγός για το πως να κάνω Futures Trading [Greece 2021]

Καλησπέρα σας και καλωσορίσατε σε έναν ακόμα οδηγό πάνω στο BitsounisProject σήμερα το θέμα που θα καλύψουμε θα είναι το πώς να κάνουμε Future Trading μέσα από την Binance, θα είναι ενας οδηγός βήμα βήμα από το πώς θα ανοίξουμε λογαριασμο μέχρι πώς να κάνουμε Trading με τεχνική ανάλυση. Οποιαδήποτε απορία έχετε μπορείτε να μου γράψετε εδώ στις ερωτήσεις.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να κάνουμε Future Trading μέσα από την binance είναι να ανοίξουμε έναν λογαριασμό. Αν κάνετε εγγραφή μέσα από τον σύνδεσμο από κάτω θα έχετε έκπτωση 10% για έναν μήνα για τις συναλλαγές σας.

Binance ~ (Εκπτωση 10% για έναν μήνα)

Ότι πούμε στο συγκεκριμένο οδηγό και γενικά μέσα στην σελίδα είναι για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν είμαι επενδυτικός σύμβουλος. Στο Trading και στις επενδύσεις πρέπει να τηρούμε πάντα το ρίσκο για το τι θα χάσουμε και να γνωρίζουμε το τι κάνουμε.

Πώς ανοίγουμε λογαριασμό Binance Future.

Αφού πατήσουμε το κουμπί από πάνω μας βάζει σε αυτή την σελίδα που μας λέει να δημιουργήσουμε έναν δωρεάν λογαριασμό, στην συνέχεια βάζουμε το email μας και έναν κωδικό ισχυρό.

Στο παρακάτω βίντεο θα μπορέσετε να βρείτε αρκετές πληροφορίες για την εγγραφή σας και το πώς να κάνετε πιστοποίηση ταυτότητας και κατοικίας. Μόλις τελειώσουμε με την πιστοποίηση και όλα αυτά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αγοράσουμε USDT η euro και να τα μετατρέψουμε σε USDT. Μπορείτε να δείτε και λεπτομέρειες για αυτό μέσα στο video παραπάνω.

Τώρα μόλις έχετε αγοράσει νομίσματα η έχετε κάποια usdt αυτό που κάνετε είναι να πατήσουμε πάνω στην αρχική σελίδα της binance και στην συνέχεια θα πάμε τον κέρσορα μας πάνω στην κατηγορία DERIVATIVES και στην συνέχεια κάνουμε κλικ πάνω στο USD$-M FUTURES

Μόλις μπείτε μέσα στην μέση θα σας εμφανίσει το διάγραμμα δεξιά θα σας έχει τους εμπόρους που πουλάνε και αγοράζουν και που έχουν τοποθετηθεί με order και με πόσα χρήματα. Τώρα για να το πάμε βήμα βήμα θα πρέπει αρχικά να περάσουμε τα χρήματα από τον spot λογαριασμό μας στον future λογαριασμό.

Οπότε σε αυτό το σημείο πάμε στην κατηγορία Assets και πατάμε Transfer.

Μόλις ανοίξει το παράθυρο με το Transfer πατάμε στο from να είναι από spot σε Future στο coin επιλέγουμε το USDT και στο Amount βάζουμε τα χρήματα που θέλουμε να στείλουμε από τον spot λογαριασμό στον future. Αφού πάνε όλα καλά με το confirm στη συνέχεια θα μας εμφανιστούν τα χρήματα μας πάνω δεξιά.

Το επόμενο βήμα είναι να πάμε στην κατηγορία πάνω πάνω δεξιά πάνω δηλαδή από τα χρήματα μας και να επιλέξουμε το Isolated η Cross. Οι διαφορές ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι ότι για παράδειγμα το cross αν πάρουμε μια συναλλαγή με 20$ και αρχίζουμε και χάνουμε αν δεν έχουμε βάλει stop loss και το loss μας αρχίζει και ξεπερνάει τα 20$ τότε θα αρχίζει να τραβάει από τον future λογαριασμό μας. Το Isolated είναι ότι για παράδειγμα αν έχουμε πάρει μια συναλλαγή με 20$ και δεν έχουμε βάλει stop loss αν φτάσει στα 20$ loss η συναλλαγή κατευθείαν κλίνει και χάνουμε μόνο τα 20€ που είχαμε βάλει.

Το επόμενο που θα πρέπει να προσέξουμε υπερβολικά πάρα πολύ είναι η μόχλευση Adjust Leverage, σε κάποιον αρχάριο δεν θα έλεγα να ξεπεράσει το x3 μέχρι να αποκτήσετε εμπειρία και εξοικείωση.

Πώς λειτουργεί η μόχλευση?

Με πολύ απλά λόγια αν πούμε ότι έχουμε περάσει μέσα στον λογαριασμό μας 80$ αν βάλουμε μόχλευση x10 και ρισκάρουμε όλα μας τα χρήματα δηλαδή τα 80$ τα χρήματα που θα μπούνε στο trade που θα κάνουμε θα είναι 800$ δηλαδή 80$x10x.

Το επόμενο βήμα που θα κάνουμε είναι να πάρουμε μια συναλλαγή για λόγους παρουσίασης θα γίνει σε ένα τυχαίο σημείο.

Τωρα για να πάρουμε ένα trade από που πρέπει να κάνουμε είναι τεχνική ανάλυση. Δηλαδή μπαίνουμε στο Tradingview κάνουμε έναν δωρεάν λογαριασμό και στην αναζήτηση γράφουμε το νόμισμα ICP/USDT εγώ το έχω έχω φτιάξει το διάγραμμα μου και βλέπω ότι το νόμισμα έδωσε μια κίνηση δυνατή προς τα πάνω και αφού βρήκε αντίσταση σε ένα επίπεδο resistance παρατηρούμε ότι έχει μπει σε ένα κανάλι το καλύτερο που θα κάναμε είναι να περιμέναμε να σπάσει το πτωτικό line η το ανοδικό line για να έχουμε παραπάνω επιβεβαίωση.

Για παραπάνω πληροφορίες πάνω στην τεχνική ανάλυση πατήστε εδώ κάτω κάτω στο άρθρο δείχνω αρκετά πράγματα.

Τώρα αφού έχουμε μια εικόνα για το πώς κινείται η αγορά ερχόμαστε στο Binance Future και πάμε να πάρουμε το trade. Λοιπόν αρχικά όπως είπαμε και πριν επιλέγουμε isolated και εγώ έβαλα μόχλευση x5 εσείς βάζετε ότι θέλετε αλλά για αρχή κάτω από 5x.

Πάρα κάτω έχουμε δύο επιλογές το limit και το market με το market αγοράζουμε στην τιμή που θέλουμε τώρα ενώ στο limit αγοράζουμε σε μια καλύτερη τιμή και γενικά με το limit έχουμε λιγότερα fees.

Στο Avbl μας λέει πόσα χρήματα έχουμε και από κάτω βάζουμε το που θέλουμε να αγοράσουμε και στο size βάζουμε το ποσοστό που θέλουμε να επενδύσουμε σε αυτό το trade εγώ από τα 80$ εβαλα το 10%, δηλαδή με το 10% είναι περίπου 8$ και με μόχλευση x5 έχουμε μπει σε αυτό το trade με 39,53.

Πάρα κάτω κάνουμε κλικ στο TP/SL και εδώ είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό σημείο για το που θα βάλουμε stop loss και το που take profit.

Ο καθένας μπορεί να βάλει το take profit όπου θέλει αυτό που κάνω εγώ είναι να βάζω stop loss κάτω από δυνατά support. Τα έχω βάλει με κουκίδες αλλά επέλεξα το μακρυνό stop loss μιας και έχω τηρήσει το ρίσκο.

Αφού βάλουμε και το take profit και το stop loss πάταμε buy/Long αν θέλαμε να επενδύσουμε στην πτώση θα πατούσαμε Sell/Short.

Μόλις πάτησε το buy θα σας βγάλει στα open orders μέχρι να εκτελεστεί και να πάει στο positions.

Αυτά ήταν παιδιά τα βασικά πάνω στο Future Trading ότι χρειάζεται μπορείτε να μου γράψετε στς ερωτήσεις και να εμπλουτίσουμε και άλλο τον οδηγό . Σας ευχαριστώ πολύ.

BitsounisProject

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *